I vilket det kommer ett sopprcept.

Här och som följer (för att jag är inne i en, förhoppningsvis kort, period av sömnsvårighet.):

Den extramumsiga sparrissoppan (Med potatis. Bland annat...)

  • Hacka 1/2 gul lök.
  • Tärna fyra potatisar.
  • Skiva ett knippe grön sparris. (Jag skar av knopparna, kokade upp vatten som jag saltade, ställe brevid värmekällan och la i knopparna där (ca 7-10min) för att ha ngr stora bitar att lägga i soppan efter att resten mixats. Det är valfritt. Fast det är ju hela receptet ändå...).
  • Fräs löken i olja.
  • Häll på 7dl vatten. (För miljön och tidens skull kokade jag upp vattnet i en vattenkokare.)
  • Släng (eller lägg) i två grönsaksbuljongstärningar.
  • Häll i potatis och sparris och låt koka tills det är mjukt (ca 10-15 min).
  • Vitt vin ska i. Jag tog matlagningsvin och tillsatte 1 1/2dl av det efter ca halva koktiden.
  • Häll även i ca en matsked torkad dragon.
  • När grönsakerna och rotfrukterna (sparrisen och potatisen- jag ville bara variera språket lite) är mjuka - tag kastrullen från plattan, rota fram en mixerstav och mixa hela alltet. Simmigt ska det bli.
  • Sätt tillbaka på plattan och häll i 2dl grädde.
  • Koka upp och smaka av. Jag tillsatte ganska mycket mer dragon (var inte rädd, inte för det iaf), ungefär en tesked örtsalt och ngt kryddmått cayenne.
  • Sörpla.



Konrad tycker att det är en bättre idé att tugga på mina krukväxter än vad jag tycker. Vår smak är inte helt lika. Men vi gillar båda hans lurivga mage. Han gillar inte ingefära. Försökte skrapa bort smaken från tungan med tassen efter att ha tjuvsmakat bakom min rygg.



Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits