Mer färg

Fortfarande smått insnöad på färg läser jag om Newton (så väl känd att inget förnamn krävs) och att det var han som "ordnade" regnbågen så att den har sju färger. För att det skulle stämma överens med en c-dur skala. Eller kanske en oktav vilken som helst (så långt har jag inte fördjupat mig. Ännu...) Plötsligt vill jag studera musiken och ala tankar däromkring.
  Jag har en  liten tant hos mig och en dag kommer hon nog att bli en historia. I vart fall så letar hon ideligen efter en speciell ton (iaf när hon inte använder ord som "pickalurven"). Hon tänker att om hon bara kan lokalisera och isolera tonen så kommer tillvaron att bli mycket enklare. Men nog om det nu.
Jag ska ta reda på mer om saken endera dagen.



Då krävs förstås

en länk till en optisk illusion:   http://hem.passagen.se/zencafe/ansikten.html

Fred på jorden

   Problemet är att jag inte vet exakt vad jag vill ha sagt. Vad jag vill uppnå. Jag skulle visserligen gärna verka för fred på jorden. Men jag har ingen större önskan att framstå som en "Fröken Sverige" kandidat (vars uttagning för övrigt blev en mindre katastrof i Kalix har jag hört).

Och så är mitt huvud fullt av optiska illusioner just nu, så nån fred får rakt inte plats.

   Och från synvillorna går mina tankar över till synen och hjärnan och ett expriment jag läste om för några år sedan. Det gick ut på att försökspersonerna fick bära glasögon som vände hela spektaklet till värld upp och ner. Efter några dagar, eller möjligen timmar, vände hjärnan intrycken rätt igen. Vilket förstås resulterade i att allt var upp och ner när glasögonen till slut togs av. (Jag finner det för övrigt ganska fascinerande att bilderna tas in av våra ögon upp och ner från första början.)

   Vad ögat ser. Vad ett vitne ser. Objektivitet. Subjektivitet. Rätt och fel. Du och jag. Das Ding an sich. Och absolut sanning.

   Jag gillar optiska illusioner. Jag älskar metabilder. Och evigheten är ett oändligt (ha ha) fascinerande ämne. Finns den bara i teorin? Vilket, via universum, leder mig tillbaka till världen och tingen och jorden och min vilja att skapa fred och vara en hjälpsam individ.

   Men samtidigt funderar jag just nu seriöst på att sluta skänka pengar till en, inte här nämnd, organisation. Inte för att jag inte har råd. Det har jag om jag verkligen vill. Utan snarare för att jag inte ser resultatet och därför inte vågar lita på att mina pengar gör nytta där. Och jag vill se och förstå. Vill träna mitt öga att se allt som finns i de optiska illusionerna. Låta mig svepas med av dem, men förstå hur det fungerar.

Sen kan jag verka för freden.

Ett tag sen sist.

Det är hög tid att ta upp det här igen. Återkommer när jag kommit på något. Förhoppningsvis inom de närmaste dagarna...

hits