Nålsöga

Det är jag som är Mönsterkatten. Jag inte bara ritar mönster, jag ser dem också. Efter våren kommer sommaren. Se - blind är jag inte. Och inte döv heller. Nu hör jag varningsklockorna från järnvägen trehundra meter bort.
   Igår morse däremot, då missade jag helt varningsklockorna och gick rakt in i den öppna kökskåpsdörren.  -Huvudet på spiken. För det är jag som är Mönsterkatten i de fina stövlarna.
Huvudet på spiken och ögat på nålen (och skärmen).

Mycket snart juni

Jag trodde mycket länge (och jag menar Mycket) att Lena PH sjöng att hon skulle dansa in i ån. Men det gör hon inte. Eller...det kanske hon gör på fritiden. Jag tycker själv att det är ganska trevligt att bada med kläderna på. Och liksom Lena syr jag mina egna kläder. Men inte sjunger jag bättre för den sakens skull.

Snart juni

Men rubriken har inget med innehållet att göra. Över huvud taget. Idag tror jag på falsk marknadsföring.

Faktum är att jag inte har någon röd tråd för dagen (men endel vinrött på mig).

Tänk om jag också åkte buss i rutiga flanellpyjamasbyxor. Det hade varit trevligt. Och passande med tanke på att jag brukar snusa så gott på morgonturen. Men det ska inte bli någon modeblogg av det här.  Fast ett slag för  flanell-mys-byxor vill jag ändå slå.

Ding dong (slag på gong gong)

Och det var väl det för stunden.

Ja.

Och

fortfarande idag...
   Konstruktiv ilska ska vara bra. Men den här leder ingenstans. Vilket bara gör mig ännu mer förbannad.

Ssshhhh...

Ja ja

Jag är så arg!

Så fel man kan tro

Idag tänkte jag att jag var ostressad och lugn. Så fel man kan tro. Min kollega kom med ett stresstest (mäter serotoninhalten i kroppen) och den lilla saken påstod att jag var ordentligt stressad...
Och om jag tänker efter så stämmer det. jag har en miljon saker jag tänkt få gjort idag.

Bäst att inte tänka efter.

Tekniska framsteg

Har jag sagt (det har jag, men det är mkt möjligt att du inte hört det) att jag har slutat att använda min freestyle? Så är det. Jag använde en kassettfreestyle förut. Och ibland kände jag mig cool och "retro" och ibland var jag mest irriterad över att den tog plats och vägde tungt. De var två tungt vägande argument för att skaffa en mp3 och således har jag numer en sådan. Den är fin. Platt och svart och blank.

På tal om teknik så finns det många tekniker jag skulle vilja behärska (man skulle även kunna tala om dem som dygder). Vi har de vanliga teknikerna: Magdansens (nu för tiden) och Kung Fu:ns (förr i tiden) kroppsliga kontroll.
- Tekniker att bemästra. Men det finns en hel rad andra som jag gärna skulle vilja bli en fena på att använda mig av:

- "De vassa armbågarnas teknik" - Konsten att ta sig fram i tillvaron vid de tillfällen då min ödmjukhet (nåväl) inte räcker till.

- "Den verbala tekniken" - Att medelst ord (ej skriftliga) kunna övertyga mina medmänniskor om att jag har rätt. Både när jag har det och när så inte är fallet...

- "Sångteknik" - Vars frånvaro hos mig ständigt utlöser stor frustration.

- "Modets teknik" (ej klädmode) - Att inte vara en sådan mespropp utan kasta sig utför ett stup någon gång ibland. (Denna hör i vissa fall ihop med förstnämnd teknik).

- "Tekniken att vara nattmänniska" - Jag har läst att den morgonpigga delen av befolkningen (och dit måste man nog i viss mån räkna mig...) oftast har lättare att ställa om sina inre klockor än vad nattmänniskor har (som ofta kan ha en dygnsrytm på annat än 24 timmar och därför ständigt vara ur synk med resten av samhället). Men jag vill kunna ställa om dygnet utan avvänjningsperioder.  
   Allt för många av mina vänner är utpräglade nattmänniskor och hur kul är det då att umgås med mig när jag vill ligga och sova halv elva. På kvällen... På en lördag..! 
   (Jag  tror mig ha hört termen A och B-människor användas om natt- respektiva -dag människor. men jag gillar inte riktigt klangen i det...)

Det finns helt enkelt många (för att inte säga otaliga) tekniker att tillskanska sig. Men inte så mycket tid ("tidseffektivitetens teknik" hade inte varit helt fel att behärska). Jag måste helt enkelt ta det lilla lugna. Låta mig själv bli bättre allt eftersom. Steg för steg. Bida min tid. Peppa mig själv och inte tappa hoppet.

Och vilken metod för "pepping" är väl bättre än musikens? Med rätt soundtrack i öronen är världen min. Speciellt om den kommer ur en ny och blank mp3.

Ickedebatt

Saker upprör mig! Insändare bland anat. Debattartiklar om oviktiga saker. Och jag vill tala om för dem att det de skriver är fullkomlig irrelevant, att åsikterna inte är annat än åsikter och inget som borde debatteras eller höjas till lag så som de påstår. Och därför kan jag inte skriva om det - jag tänker då rakt inte bli en del av de, i min smak, urbota löjliga debatterna...

hits